BezHladovění.cz

RECEPT: Italské houbové rizoto se šalotkou a vínem

Kdo ochutnal italské risotto, k českému se už nevrací. Je to zkrátka něco jiného. Nejzajímavější na celém risottu je, že stačí opravdu pár ingrediencí a vykouzlíte takovou dobrotu…

Italské hříbkové risotto Ingredience cca na 4 porce:

  • 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
  • 1 hrnek hnědé kulatozrnné rýže (např. Arborio, Carnaroli)
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • Sůl, pepř
  • Parmazán dle chuti

italské hříbkové risotto

Postup:

  1. Předem si připravíme zeleninový vývar.
  2. Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.
  3. Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.
  4. Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.
  5. Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.
  6. Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.
  7. Ještě párkrát podlijeme vývarem.
  8. Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.
  9. Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.
  10. Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Maso zrovna nemusíte? Vyzkoušejte i další vegetariánská rizota – se šafránem a cottage sýrem nebo pohankou a klíčky.

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...