BezHladovění.cz

RECEPT: Indické cizrnové kari se zeleninou a rýží

Začátek roku bývá ve všech food časopisech, na webech a vlastně všude ve znamení Asie. Všechny ty pikantní, výrazné chutě nás krásně rozehřejí a po takovém dni na svahu, bruslích… přijdou vhod. A navíc podporují trávení!

Cizrnové kari se zeleninou a rýží

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Malý kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • Špetka chilli
  • 6 zralých rajčat
  • 200 g brokolice
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 plechovka bio cizrny
  • Sůl, pepř
  • Citrónová šťáva
  • Sezamová semínka/kešu ořechy
  • Rýže k podávání
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.
  3. Vše krátce promícháme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.
  5. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Necháme probublávat zhruba 15 minut.
  7. Mezitím si připravíme rýži.
  8. Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.
  9. Posypeme oříšky a ihned podáváme.

Počet porcí: 4

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Zamilovali jste si tradiční indické kari (nebo chcete-li curry) pro jeho snadnou přípravu a lahodné chutě? Zkuste jej i s krůtím masem nebo bílou treskou.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend