reklama
970x90-1-1517434347.png
BezHladovění.cz

RECEPT: Indické cizrnové kari se zeleninou a rýží

Začátek roku bývá ve všech food časopisech, na webech a vlastně všude ve znamení Asie. Všechny ty pikantní, výrazné chutě nás krásně rozehřejí a po takovém dni na svahu, bruslích… přijdou vhod. A navíc podporují trávení!

Cizrnové kari se zeleninou a rýží

Ingredience:

(cca 4 porce)

cizrnove-kari-se-zeleninou

Postup:

  1. Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.
  3. Vše krátce promícháme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.
  5. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Necháme probublávat zhruba 15 minut.
  7. Mezitím si připravíme rýži.
  8. Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.
  9. Posypeme oříšky a ihned podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Zamilovali jste si tradiční indické kari (nebo chcete-li curry) pro jeho snadnou přípravu a lahodné chutě? Zkuste jej i s krůtím masem nebo bílou treskou.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama