BezHladovění.cz

RECEPT: Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Venku se vše zelená. Poddejte se přírodě i na talíři. Tenhle jarní krém je doslova napěchovaný zeleninou a bylinkami. Nebojte se přidat, „co dům dá“. Výsledek bude vždycky skvělý!

Jarní hrášková polévka se špenátem a kadeřávkem
Ingredience na 4 porce:

Na ozdobu

  • Lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy…

hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Postup:

  1. Uvaříme si zeleninový vývar.
  2. Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  3. Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
  4. Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
  5. Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
  6. Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
  7. Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
  8. Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
  9. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
  10. Před podáváním ještě prohřejeme.
  11. Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

TIP: Chcete povýšit tuhle skvělou jarní polévku na plnohodnotný hlavní chod? Zakousněte k ní celozrnnou bagetku, nebo domácí chléb.

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...