Venku se vše zelená. Poddejte se přírodě i na talíři. Tenhle jarní krém je doslova napěchovaný zeleninou a bylinkami. Nebojte se přidat, „co dům dá“. Výsledek bude vždycky skvělý!
Jarní hrášková polévka se špenátem a kadeřávkem
Ingredience:
- 200 g zeleného hrášku
- 50 g baby špenátu
- 50 g kadeřávku
- 1–1,5 l zeleninového vývaru
- 1 velká brambora
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- Hrst pažitky
- Sůl
- Bílý pepř
- Muškátový oříšek
Na ozdobu
- Lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy…
Postup:
- Uvaříme si zeleninový vývar.
- Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
- Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
- Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
- Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
- Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
- Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
- Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
- Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
- Před podáváním ještě prohřejeme.
- Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.
Počet porcí: 4
TIP: Chcete povýšit tuhle skvělou jarní polévku na plnohodnotný hlavní chod? Zakousněte k ní celozrnnou bagetku, nebo domácí chléb.
reklama