BezHladovění.cz

RECEPT: Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem

Víte, že naše tělo dokáže z mletého masa vytěžit víc cenných bílkovin? Čím menší částečky potravin polykáme, tím lépe. I proto odborníci doporučují potravu co nejvíce rozkousat. A taky si ji náležitě vychutnat. Třeba jako grilovaný kebab s kaší a salátem.

Krom toho, že je mleté maso výživově velice bohaté, se s ním dá v kuchyni skvěle kouzlit. Rychlé a chuťově vyladěné kebaby se hodí k domácímu i venkovnímu grilování.

Ingredience:

Kebaby

  • 500 g mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
  • ½ střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • Sůl

Bramborovo-celerová kaše

  •  400 g oloupaných brambor
  • 400 g oloupaného celeru
  • Asi 200 ml mléka
  • 15 g másla
  • Sůl

Zeleninový salát

  • Rajčata
  • Papriky
  • Okurka
  • Olivový olej
  • Balsamikový ocet
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Pokrájená petrželka

Zdravý kebab s kaší podle Martiny Lancingerové

Postup:

  1. Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.
  2. Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.
  3. Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.
  4. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  5. Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.
  6. Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.
  7. Maso grilujte ze všech stran několik minut.
  8. Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Lokální i tradiční recepty z mletého masa: Kterým začnete?

Počet porcí: 3

Doba přípravy: 30 minut

Přejeme dobrou chuť a voňavé léto 🙂

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Martina Lancingerová

Ing. Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Share via
Send this to a friend