Víte, že naše tělo dokáže z mletého masa vytěžit víc cenných bílkovin? Čím menší částečky potravin polykáme, tím lépe. I proto odborníci doporučují potravu co nejvíce rozkousat. A taky si ji náležitě vychutnat. Třeba jako grilovaný kebab s kaší a salátem.
Krom toho, že je mleté maso výživově velice bohaté, se s ním dá v kuchyni skvěle kouzlit. Rychlé a chuťově vyladěné kebaby se hodí k domácímu i venkovnímu grilování.
Obsah článku:
Ingredience:
Kebaby
- 500 g mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
- ½ střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté uzené papriky
- Sůl
Bramborovo-celerová kaše
- 400 g oloupaných brambor
- 400 g oloupaného celeru
- Asi 200 ml mléka
- 15 g másla
- Sůl
Zeleninový salát
- Rajčata
- Papriky
- Okurka
- Olivový olej
- Balsamikový ocet
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Pokrájená petrželka
Postup:
- Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.
- Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.
- Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.
- Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
- Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.
- Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.
- Maso grilujte ze všech stran několik minut.
- Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 30 minut
Přejeme dobrou chuť a voňavé léto 🙂