Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem

Víte, že naše tělo dokáže z mletého masa vytěžit víc cenných bílkovin? Čím menší částečky potravin polykáme, tím lépe. I proto odborníci doporučují potravu co nejvíce rozkousat. A taky si ji náležitě vychutnat. Třeba jako grilovaný kebab s kaší a salátem.

Množství3 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

Na kebab
 500 g mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
 ½ střední cibule
 2 stroužky česneku
 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
 1 lžička mletého římského kmínu
 1 lžička mleté uzené papriky
 sůl
Na kaši
 400 g oloupaných brambor
 400 g oloupaného celeru
 200 ml mléka
 15 g másla
 sůl
Na salát
 rajčata
 papriky
 okurka
 olivový olej
 balsamikový ocet
 sůl
 čerstvě mletý pepř
 pokrájená petrželka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.

2

Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.

3

Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.

4

Oloupané brambory nakrájejte na kostky.

5

Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.

6

Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.

7

Maso grilujte ze všech stran několik minut.

8

Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na kebab
 500 g mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
 ½ střední cibule
 2 stroužky česneku
 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
 1 lžička mletého římského kmínu
 1 lžička mleté uzené papriky
 sůl
Na kaši
 400 g oloupaných brambor
 400 g oloupaného celeru
 200 ml mléka
 15 g másla
 sůl
Na salát
 rajčata
 papriky
 okurka
 olivový olej
 balsamikový ocet
 sůl
 čerstvě mletý pepř
 pokrájená petrželka

Postup

1

Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.

2

Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.

3

Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.

4

Oloupané brambory nakrájejte na kostky.

5

Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.

6

Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.

7

Maso grilujte ze všech stran několik minut.

8

Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.

Notes

Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Martina Lancingerová

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.