RECEPT: Francouzské brambory v troubě s uzeným tofu a tymiánem

Klasické zapékané brambory s uzeným masem a tučnou smetanou nejsou nic pro vás? Vyzkoušejte vegetariánskou variantu s tofu a sýrem. Vydatné jídlo, po kterém vám nebude těžko.

Zapečené brambory můžete podle chuti a sezóny doplnit o zeleninu. Dobře si rozumí s řapíkatým celerem, hráškem nebo třeba dýní.

Francouzské brambory pečené v troubě s uzeným tofu a sýrem

Ingredience na 6 porcí:

francouzské brambory pečené v troubě s uzeným tofu a sýrem

Postup:

  1. Brambory uvařte ve vodě i se slupkou a nechte krátce vychladnout.
  2. Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.
  4. Uzené tofu pokrájejte na plátky.
  5. Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem.
  6. Do mísy začněte vrstvit brambory s tofu.
  7. Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.
  8. Vrstvení zakončete bramborami a směs nakonec polijte rozkvedlanými vajíčky smíchanými s rýžovou smetanou, solí a špetkou tymiánu.
  9. Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte přibližně 20 minut zapékat.
  10. Poté mísu vyndejte z trouby a vršek posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto nechte zapékat ještě dalších 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

TIP: Zkuste také zapečený květák se sýrem, rajčaty a bramborami. Podzim je ideální čas k pečení zeleniny i masa.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Francouzské brambory v troubě s uzeným tofu a tymiánem
5 (100%) 1 hlasů