BezHladovění.cz

RECEPT: Fit míša řezy bez mouky a bílého cukru

Máte rádi klasické míša řezy, ale odpíráte si je kvůli velkému množství mouky, másla a cukru? S touto zdravou variantou už nemusíte! A chuť? Snad ještě lepší než originál.

Fit míša řezy bez mouky a bílého cukru

Ingredience na 1 velký plech:

  • 6 vaniček polotučného tvarohu
  • 8 vajec
  • 70 g kakaa holandského typu
  • 50 g vysokoprocentní čokolády
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 8 lžic třtinového cukru
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • Špetka soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Oddělíme žloutky od bílků.
  3. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme pevný sníh.
  4. Žloutky pořádně vyšleháme se 3 lžícemi třtinového cukru. Poté přidáme kakao a škrob a šleháme, dokud se ingredience nespojí.
  5. Plech vymažeme lehce rostlinným olejem a směs na něj nalijeme.
  6. Pečeme cca 15 minut.
  7. Upečené těsto necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
  8. V míse smícháme všechen tvaroh, 2 lžíce bílého jogurtu a 5 lžic třtinového cukru.
  9. Tvarohovou směsí pokryjeme vychladlé kakaové těsto, a co nejlépe zarovnáme povrch.
  10. Nakonec nastrouháme hořkou čokoládu a řezy s ní posypeme.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend