BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí špaldové nudle do polévky

Máte rádi polévky, ale kupované nudle nejsou nic pro vás? Připravte si vlastní ze špaldové mouky, která je mnohem výživnější než klasická bílá. Na chuti nepoznáte rozdíl.

K výrobě domácích nudlí jako od babičky můžete použít i semolinu nebo jiné zdravé druhy mouky.

Domácí špaldové nudle do polévky

Ingredience na 8 porcí

domácí špaldové nudle

Postup

  1. Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.
  2. Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.
  3. Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.
  4. Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.
  5. Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.
  6. Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.
  7. Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Chcete mít hotovo ještě rychleji? Zkuste zeleninový vývar s celestinskými špenátovými nudlemi. Zaberou jen chvilku a u strávníků sklidí stejné úspěchy.

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Šárka Jirchářová

Mgr. Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.