RECEPT: Domácí špaldové nudle do polévky

Máte rádi polévky, ale kupované nudle nejsou nic pro vás? Připravte si vlastní ze špaldové mouky, která je mnohem výživnější než klasická bílá. Na chuti nepoznáte rozdíl.

K výrobě domácích nudlí jako od babičky můžete použít i semolinu nebo jiné zdravé druhy mouky.

Domácí špaldové nudle do polévky

Ingredience:

  • 160 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 3 lžíce vody

Postup

  1. Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.
  2. Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.
  3. Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.
  4. Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.
  5. Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.
  6. Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.
  7. Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.

Počet porcí: 8

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Chcete mít hotovo ještě rychleji? Zkuste zeleninový vývar s celestinskými špenátovými nudlemi. Zaberou jen chvilku a u strávníků sklidí stejné úspěchy.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.