BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje

Hryže vás svědomí, že se majonéza do zdravého jídelníčku nehodí? Vašemu zdraví těžko prospěje i po domácku vyrobená ze sóji a rýžového oleje. Lepší variantou ale bezesporu je!

Domácí sojanéza

Ingredience:

Postup:

  1. Mléko dejte vychladit do lednice.
  2. Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.
  3. Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.
  4. Podávejte ji vychlazenou.

TIP: Místo rýžového oleje můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného oleje, který není chuťově výrazný (řepkový, saflorový, slunečnicový dezodorizovaný apod.).

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje
5 (100%) 3 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.