BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje

Hryže vás svědomí, že se majonéza do zdravého jídelníčku nehodí? Vašemu zdraví těžko prospěje i po domácku vyrobená ze sóji a rýžového oleje. Lepší variantou ale bezesporu je!

Domácí sojanéza

Ingredience:

  • 70 ml bio rýžového oleje
  • 50 ml sójového mléka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička datlového sirupu
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Mléko dejte vychladit do lednice.
  2. Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.
  3. Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.
  4. Podávejte ji vychlazenou.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 15 minut

TIP: Místo rýžového oleje můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného oleje, který není chuťově výrazný (řepkový, saflorový, slunečnicový dezodorizovaný apod.).

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend