Hryže vás svědomí, že se majonéza do zdravého jídelníčku nehodí? Vašemu zdraví těžko prospěje i po domácku vyrobená ze sóji a rýžového oleje. Lepší variantou ale bezesporu je!
Domácí sojanéza
Ingredience:
- 70 ml bio rýžového oleje
- 50 ml sójového mléka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička datlového sirupu
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
Postup:
- Mléko dejte vychladit do lednice.
- Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.
- Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.
- Podávejte ji vychlazenou.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut
TIP: Místo rýžového oleje můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného oleje, který není chuťově výrazný (řepkový, saflorový, slunečnicový dezodorizovaný apod.).
Přejeme dobrou chuť!