BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje

Hryže vás svědomí, že se majonéza do zdravého jídelníčku nehodí? Vašemu zdraví těžko prospěje i po domácku vyrobená ze sóji a rýžového oleje. Lepší variantou ale bezesporu je!

Domácí sojanéza

Ingredience:

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Mléko dejte vychladit do lednice.
  2. Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.
  3. Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.
  4. Podávejte ji vychlazenou.

TIP: Místo rýžového oleje můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného oleje, který není chuťově výrazný (řepkový, saflorový, slunečnicový dezodorizovaný apod.).

Přejeme dobrou chuť!

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama