Zavzpomínejte na dětství s domácím kakaovým termixem. K přípravě můžete použít tvaroh a pudink nebo vybírat z čistě rostlinných zdrojů jako my.
Základem receptu je bílé tofu, kakao a citrónová šťáva. Banán celý termix zjemňuje a také trochu přislazuje, nutně ho však do směsi přidávat nemusíte. Místo rýžového sirupu jde použít i třtinový či kokosový cukr nebo datlovou pastu.
Domácí kakaový termix
Ingredience:
- 200 g bílého tofu
- 0,5 zralého banánu nebo kokosový cukr dle chuti
- 1 lžička citrónové šťávy
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 3 lžíce 100% kakaa
Postup
- Do mixéru vložte polovinu zralého banánu, jedno balení rozdrobeného tofu, kakao, rýžový sirup a citrónovou šťávu.
- Všechny ingredience umixujte do hladkého krému.
- Podle chuti můžete přidat ještě více kakaa nebo sirupu.
- Hotovou směs uložte do lednice a nechte vychladit.
- Termix podávejte samotný nebo ozdobený čerstvým ovocem.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Milujete sladké snídaně? Zkuste také domácí bílý jogurt. Nepotřebujete žádný jogurtovač.