RECEPT: Domácí čokoládový termix s banánem a lesním ovocem

Zavzpomínejte na dětství s domácím kakaovým termixem. K přípravě můžete použít tvaroh a pudink nebo vybírat z čistě rostlinných zdrojů jako my.

Základem receptu je bílé tofu, kakao a citrónová šťáva. Banán celý termix zjemňuje a také trochu přislazuje, nutně ho však do směsi přidávat nemusíte. Místo rýžového sirupu jde použít i třtinový či kokosový cukr nebo datlovou pastu.

Domácí kakaový termix

Ingredience na 2 porce

domácí kakaový termix

Postup

  1. Do mixéru vložte polovinu zralého banánu, jedno balení rozdrobeného tofu, kakao, rýžový sirup a citrónovou šťávu.
  2. Všechny ingredience umixujte do hladkého krému.
  3. Podle chuti můžete přidat ještě více kakaa nebo sirupu.
  4. Hotovou směs uložte do lednice a nechte vychladit.
  5. Termix podávejte samotný nebo ozdobený čerstvým ovocem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Milujete sladké snídaně? Zkuste také domácí bílý jogurt. Nepotřebujete žádný jogurtovač.