Máte letošní zimy tak akorát dost? Utečte při vaření za teplem do daleké Indie. Objevte kouzlo indické kuchyně skryté ve výživném a na přípravu snadném pokrmu z čočky a směsi hřejivého koření.
Čočkový dhal
Ingredience:
- 250 g žluté čočky (v suchém stavu)
- Lžíce kokosového oleje
- Stroužek česneku
- Cibule
- Špetka chilli vloček
- Lžička mletého koriandru
- Lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- Lžička jemného kari
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- 2 hrsti baby špenátu
- Šťáva z 1/2 limetky
- Špetka černého pepře
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Čočku přeberte a důkladně propláchněte.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V pánvi na kokosovém oleji orestujte cibuli i česnek, po chvíli k nim přisypte chilli, koriandr, kmín, skořici, kari, kurkumu, vše promíchejte a společně prohřejte (3 až 5 minut).
- Přilijte kokosové mléko, propláchnutou čočku, přisypte pepř a pod pokličkou vše povařte do změknutí čočky (cca 15 minut).
- Na závěr přihoďte špenát, přilijte limetkovou šťávu, přisypte sůl, vše promíchejte, pánev odstavte a dhal nechte pod pokličkou dojít (3 až 5 minut).
TIP: Dhal podávejte s hnědou rýží, lžící kokosového jogurtu a čerstvým koriandrem.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Ochutnejte i další recepty z čočky z kuchyně BezHladoveni.cz.