Kuřecí maso milujeme jak pro jeho jemnou chuť, rychlou přípravu, tak i variabilitu receptů, které se s ním dají připravit. Každý zná kuřecí rolády, ale málokdo jednoduchou náplň ze špenátu a sýra s originální přílohou z černé čočky belugy.
Jedna rolka vystačí na dvě menší porce, pokud ale cítíte velký hlad, nebo máte doma velkého strávníka, připravte si rovnou dvě rolády. Zdvojnásobte i množství použitého špenátu.
Obsah článku:
Ingredience:
Rolky:
- 1 velké kuřecí prso z farmářského kuřete nebo 2 menší
- 150–200 g listového špenátu (případně mraženého)
- 50 g krémového sýru
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky tymiánu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Olej na opečení masa
Čočkový salát
- 80 g čočky beluga
- 150 g mrkve
- 200 g cukety
- ½ lžíce javorového sirupu
- ½ lžíce balsamikového octa
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
Doporučujeme
Postup:
- Dejte si vařit čočku na salát.
- Kuřecí prsa očistěte a v silnější části nožem párkrát nařízněte. Přes maso položte igelit nebo fólii a rozklepejte na rovnoměrný plát.
- Listový špenát zalijte horkou vodou, nechte krátce ovadnout a sceďte. Vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte párkrát nožem na menší kusy a přendejte do misky. Smíchejte se sýrem, česnekem, tymiánem, špetkou soli a pepře. Promíchejte.
- Maso osolte a potřete náplní. Jeden kraj, ke kterému budete rolku zavinovat, nechte volný. Stočte do rolády a omotejte provázkem. Osolte z vnějšku.
- Na pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte dozlatova. Přendejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C (horkovzduch). Pečte půl hodiny. Pak maso vyndejte a uchovejte v teple.
- Mrkev i cuketu nakrájejte našikmo, jako byste ořezávali, spíše osekávali, tužku. V misce rozmíchejte javorový sirup s octem, olejem a špetkou soli. Zeleninu důkladně ve směsi obalte. Poté rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.
- Zeleninu promíchejte s belugou. Podávejte s rolkou nakrájenou na plátky.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 h 15 minut včetně pečení
Přejeme dobrou chuť!