BezHladovění.cz

RECEPT: Kuřecí roláda plněná špenátem a čočkový salát s cuketou

Kuřecí maso milujeme jak pro jeho jemnou chuť, rychlou přípravu, tak i variabilitu receptů, které se s ním dají připravit. Každý zná kuřecí rolády, ale málokdo jednoduchou náplň ze špenátu a sýra s originální přílohou z černé čočky belugy.

Jedna rolka vystačí na dvě menší porce, pokud ale cítíte velký hlad, nebo máte doma velkého strávníka, připravte si rovnou dvě rolády. Zdvojnásobte i množství použitého špenátu.

Ingredience:

Rolky:

  • 1 velké kuřecí prso z farmářského kuřete nebo 2 menší
  • 150–200 g listového špenátu (případně mraženého)
  • 50 g krémového sýru
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olej na opečení masa

Čočkový salát

  • 80 g čočky beluga
  • 150 g mrkve
  • 200 g cukety
  • ½ lžíce javorového sirupu
  • ½ lžíce balsamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Co vaří čeští blogeři?

Postup:

  1. Dejte si vařit čočku na salát.
  2. Kuřecí prsa očistěte a v silnější části nožem párkrát nařízněte. Přes maso položte igelit nebo fólii a rozklepejte na rovnoměrný plát.
  3. Listový špenát zalijte horkou vodou, nechte krátce ovadnout a sceďte. Vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte párkrát nožem na menší kusy a přendejte do misky. Smíchejte se sýrem, česnekem, tymiánem, špetkou soli a pepře. Promíchejte.
  4. Maso osolte a potřete náplní. Jeden kraj, ke kterému budete rolku zavinovat, nechte volný. Stočte do rolády a omotejte provázkem. Osolte z vnějšku.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte dozlatova. Přendejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C (horkovzduch). Pečte půl hodiny. Pak maso vyndejte a uchovejte v teple.
  6. Mrkev i cuketu nakrájejte našikmo, jako byste ořezávali, spíše osekávali, tužku. V misce rozmíchejte javorový sirup s octem, olejem a špetkou soli. Zeleninu důkladně ve směsi obalte. Poté rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.
  7. Zeleninu promíchejte s belugou. Podávejte s rolkou nakrájenou na plátky.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 h 15 minut včetně pečení

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Martina Lancingerová

Ing. Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.