BezHladovění.cz

Kuřecí nugety z trouby s lehkým libanonským salátem

Chcete jíst zdravě a vyhýbáte se fast foodům? To ještě neznamená, že si odepřete křupavé kuřecí stripsy nebo nugety. Kuřecí kousky pečené v troubě jsou mnohem zdravější a postarají se i o lepší chuťový požitek.

Ingredience:

Kuřecí nugety

  • 2 prsa z farmářského kuřete
  • 50 g mandlí
  • 1 lžička kari koření
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • Špetka soli
  • 1–2 lžíce olivového oleje

Salát

  • 3 hrsti natrhaného salátu (svého oblíbeného)
  • 2 až 3 rajčata
  • 120 g vařené cizrny
  • 2 řapíky celeru
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky

Dresink na salát

  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • Špetka soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Kuřecí prsíčka nakrájejte na drobné kousky – ve velikosti sousta.
  2. Mandle dejte do mixéru spolu s kari kořením, sušeným česnekem a větší špetkou soli. Rozsekejte najemno.
  3. Kousky masa obalte v oleji. Maso obalte v mandlové směsi. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch). Pečte 20 minut.
  4. Na talíře rozprostřete salát. Rajčata nakrájejte na půlkolečka a nandejte na salát. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na proužky. Posypejte jimi salát. Přidejte také cizrnu a nakonec petrželku.
  5. V misce prošlehejte ingredience na dresink. Podávejte ho se salátem a pečenými nugetkami.

Kuřecí nugety z trouby

Přejeme dobrou, pikantní, chuť 🙂

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Co vaří čeští blogeři?
Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Martina Lancingerová

Ing. Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Share via
Send this to a friend