BezHladovění.cz

Jedlý dárek k Valentýnu: Jablečné růže pro zamilované

Voňavé růže z jablek a listového těsta zafungují lépe než běžná romantická gesta. Na Den sv. Valentýna upečte jich várku, která jako láskyplné vyznání všechny vztahy zachrání.

Valentýnské růže z jablek

Ingredience:

  • 2 sladší jablka
  • 1 balení listového těsta rostlinného složení
  • Šťáva z ½ pomeranče
  • Trocha vody
  • Mletá skořice
  • Mletý kardamom
  • Javorový sirup

valentýnské růže z jablek

Postup:

  1. Jablka rozkrojte napůl a vyřízněte z nich jádřince.
  2. Jader zbavená je nakrájejte na tenké měsíčky.
  3. Takto pokrájená jablka vložte do hrnce s vodou a šťávou z půlky pomeranče.
  4. Obsah hrnce přiveďte k varu, po cca minutě jej odstavte a vodu z jablek slijte.
  5. Listové těsto rozválejte na tenký plát, ten nakrájejte na 6 stejně širokých pásů.
  6. Každý pás potřete javorovým sirupem, teprve poté na něj poklaďte plátky jablek. Jejich polovinu nechte vyčnívat ven.
  7. Jablka posypte skořicí a přikryjte je druhou polovinou těsta.
  8. Nyní už jen jablka srolujte do tvaru růže, poprašte je z vrchu kardamomem a vložte je do muffinových forem.
  9. Srolované jablečné růže dejte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte je cca 40 minut.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 1 hodina

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Díky pektinu jablka podporují zdravé trávení a představují tak ideální tečku za valentýnským menu. A zábava až do noci může začít…

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama