BezHladovění.cz

RECEPT: Cibulový koláč s cuketou

Slané koláče nemusí být doménou jen Francouzů. Připravte si cibulový koláč i vy. Propůjčte mu skvělou, netradiční chuť a zlepšete jeho nutriční profil. Dokažte sobě i jiným, že cibule není pouhou řadovou ingrediencí.

Cibulovo-cuketový koláč

Ingredience:

  • ¼ větší cukety
  • 2 velké cibule
  • Kousek pórku
  • Hrnek mouky ze žlutého hrachu
  • Hrnek vlažné vody
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
  • Hrst lístků čerstvé bazalky
  • Pár snítek čerstvého koriandru
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Cuketu, cibuli a pórek poduste na trošce vody do změknutí.
  5. K zelenině přihoďte rozmarýn, sůl a pepř.
  6. K mouce přisypte zbylé koření, nadrobno nasekanou bazalku a koriandr.
  7. Nakonec do sypké směsi přihoďte obsah pánve a vše zpracujte v těsto. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
  8. Těsto přendejte do formy na pečení s nepřilnavým povrchem.
  9. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 až 45 minut dozlatova.

TIP: Mouku ze žlutého hrachu můžete nahradit jakoukoliv jinou jednodruhovou luštěninovou moukou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také originální lotrinský quiche a další slané koláče z voňavé francouzské kuchyně.

RECEPT: Cibulový koláč s cuketou
5 (100%) 2 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.