Slané koláče nemusí být doménou jen Francouzů. Připravte si cibulový koláč i vy. Propůjčte mu skvělou, netradiční chuť a zlepšete jeho nutriční profil. Dokažte sobě i jiným, že cibule není pouhou řadovou ingrediencí.
Cibulovo-cuketový koláč
Ingredience:
- ¼ větší cukety
- 2 velké cibule
- Kousek pórku
- Hrnek mouky ze žlutého hrachu
- Hrnek vlažné vody
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
- Hrst lístků čerstvé bazalky
- Pár snítek čerstvého koriandru
Doporučujeme
Postup:
- Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Cuketu, cibuli a pórek poduste na trošce vody do změknutí.
- K zelenině přihoďte rozmarýn, sůl a pepř.
- K mouce přisypte zbylé koření, nadrobno nasekanou bazalku a koriandr.
- Nakonec do sypké směsi přihoďte obsah pánve a vše zpracujte v těsto. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
- Těsto přendejte do formy na pečení s nepřilnavým povrchem.
- Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 až 45 minut dozlatova.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
TIP: Mouku ze žlutého hrachu můžete nahradit jakoukoliv jinou jednodruhovou luštěninovou moukou.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také originální lotrinský quiche a další slané koláče z voňavé francouzské kuchyně.