Nevzdávejte se tradičních českých jídel ani při dietě. Připravte si květákové placky. Jsou zdravé, s vyšším obsahem bílkovin a nižším podílem sacharidů. Ani tuku příliš nemají.
reklama
Fit květákové placky
Ingredience:
- ¼ menší hlavy květáku
- ½ cibule
- Snítka čerstvého koriandru
- Hrnek cizrnové mouky
- Lžíce olivového oleje
- Lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky sušeného česneku
- Špetka barevného pepře
- Špetka himalájské soli
Doporučujeme
Postup:
- Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.
- Květák rozeberte na jednotlivé růžičky a krátce povařte na páře.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechte ji na trošce vody zesklovatět.
- Koriandr nasekejte najemno.
- Uvařený květák, cibuli, česnek, koriandr, lněný gel, olej, kmín, sůl, a pepř rozmixujte.
- Do rozmixované směsi přisypte mouku a vařečkou vyhněťte lepivé těsto.
- Z těsta, nejlépe mokrýma rukama, vytvarujte placky o stejné tloušťce a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Placky pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 20 až 30 minut do zezlátnutí. Uprostřed pečení je otočte.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 3 hodiny (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také zdravé cuketové a dýňové placičky.
reklama