BezHladovění.cz

RECEPT: Pečené květákové placičky s minimem kalorií

Nevzdávejte se tradičních českých jídel ani při dietě. Připravte si květákové placky. Jsou zdravé, s vyšším obsahem bílkovin a nižším podílem sacharidů. Ani tuku příliš nemají.

Fit květákové placky

Ingredience:

  • ¼ menší hlavy květáku
  • ½ cibule
  • Snítka čerstvého koriandru
  • Hrnek cizrnové mouky
  • Lžíce olivového oleje
  • Lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • Špetka barevného pepře
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.
  2. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky a krátce povařte na páře.
  3. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechte ji na trošce vody zesklovatět.
  4. Koriandr nasekejte najemno.
  5. Uvařený květák, cibuli, česnek, koriandr, lněný gel, olej, kmín, sůl, a pepř rozmixujte.
  6. Do rozmixované směsi přisypte mouku a vařečkou vyhněťte lepivé těsto.
  7. Z těsta, nejlépe mokrýma rukama, vytvarujte placky o stejné tloušťce a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Placky pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 20 až 30 minut do zezlátnutí. Uprostřed pečení je otočte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 3 hodiny (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také zdravé cuketové a dýňové placičky.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend