BezHladovění.cz

RECEPT: Kokosové cookies s hořkou čokoládou a arašídovým máslem

Pochutnejte si na domácích sušenkách provoněných kokosem, arašídy a hořkou čokoládou. Křupavé na povrchu, uvnitř vláčné, rozplynou se na jazyku…

Čokoládovo-arašídové cookies provoněné kokosem

Ingredience:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • Lžička kypřicího prášku s vinným kamenem
  • Špetka himalájské soli
  • 2 lžíce drcených lněných semínek + 5 lžic vlažné vody
  • ¼ hrnku rozpuštěného bio kokosového oleje
  • 6 lžic kokosového mléka
  • 1 lžíce jemného arašídového másla
  • Hrst nadrobno nalámané bio hořké čokolády
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. V míse promíchejte mouku, sůl, kousky čokolády a kypřicí prášek.
  3. Ke směsi přidejte gel z lněných semínek a další (tekuté) ingredience.
  4. Těsto důkladně prohněťte (nejlépe rukou), poté z něj vytvarujte koule o stejné velikosti, které lehce stlačte.
  5. Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem do předehřáté trouby na 170 °C a pečte je cca 10 až 15 minut (délka pečení závisí na velikosti, tloušťce sušenek a typu trouby).

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 2,5 hodiny

Výborně chutnají namáčené v rostlinném mléce.

Přejeme dobrou chuť!

Ochutnejte také domácí banánové nebo ovesné sušenky.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend