BezHladovění.cz

RECEPT: Kokosové cookies s hořkou čokoládou a arašídovým máslem

Pochutnejte si na domácích sušenkách provoněných kokosem, arašídy a hořkou čokoládou. Křupavé na povrchu, uvnitř vláčné, rozplynou se na jazyku…

Čokoládovo-arašídové cookies provoněné kokosem

Ingredience:

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na hodinu stranou.
  2. V míse promíchejte mouku, sůl, kousky čokolády a kypřicí prášek.
  3. Ke směsi přidejte gel z lněných semínek a další (tekuté) ingredience.
  4. Těsto důkladně prohněťte (nejlépe rukou), poté z něj vytvarujte koule o stejné velikosti, které lehce stlačte.
  5. Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem do předehřáté trouby na 170 °C a pečte je cca 10 až 15 minut (délka pečení závisí na velikosti a tloušťce sušenek).
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Výborně chutnají namáčené v rostlinném mléce.

Přejeme dobrou chuť!

Ochutnejte také domácí banánové nebo ovesné sušenky.

RECEPT: Kokosové cookies s hořkou čokoládou a arašídovým máslem
5 (100%) 5 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.