Pochutnejte si na domácích sušenkách provoněných kokosem, arašídy a hořkou čokoládou. Křupavé na povrchu, uvnitř vláčné, rozplynou se na jazyku…
reklama
Čokoládovo-arašídové cookies provoněné kokosem
Ingredience:
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce datlového sirupu
- Lžička kypřicího prášku s vinným kamenem
- Špetka himalájské soli
- 2 lžíce drcených lněných semínek + 5 lžic vlažné vody
- ¼ hrnku rozpuštěného bio kokosového oleje
- 6 lžic kokosového mléka
- 1 lžíce jemného arašídového másla
- Hrst nadrobno nalámané bio hořké čokolády
Doporučujeme
Postup:
- Lněná semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.
- V míse promíchejte mouku, sůl, kousky čokolády a kypřicí prášek.
- Ke směsi přidejte gel z lněných semínek a další (tekuté) ingredience.
- Těsto důkladně prohněťte (nejlépe rukou), poté z něj vytvarujte koule o stejné velikosti, které lehce stlačte.
- Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem do předehřáté trouby na 170 °C a pečte je cca 10 až 15 minut (délka pečení závisí na velikosti, tloušťce sušenek a typu trouby).
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Výborně chutnají namáčené v rostlinném mléce.
Přejeme dobrou chuť!
Ochutnejte také domácí banánové nebo ovesné sušenky.
reklama