Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které jsme předchozí měsíce tolik dřeli.

Množství1 porce

Ingredience

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 třtinový cukr dle uvážení
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 třtinový cukr dle uvážení
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Notes

Domácí ovocná zmrzlina
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.