Kategorie - Recepty se sójovou smetanou

Rostlinná sójová smetana představuje dobrou náhražku té běžné z kravského mléka. Obsahuje úctyhodnou dávku bílkovin, polynenasycených tuků, draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo. Z vitaminů to pak je vitamin A, vitaminy skupiny B a vitamin C.

Sója pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu i cukru v krvi. Zpevňuje kosti, zlepšuje trávení a má blahodárné účinky na ženy v období menopauzy. Poradí si s návaly horka, bušením srdce, nevolnostmi i dalšími projevy klimakteria. Fytoestrogeny působí jako účinná prevence rakoviny prsu a prostaty. Konzumace sóji navíc výrazně snižuje hladinu nebezpečných triglyceridů v játrech.

Sójová smetana se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Dobře chutná v omáčkách, krémových polévkách i sladkých dezertech. V létě si z ní můžete vyrobit domácí bezlaktózovou zmrzlinu.

Přečtěte si více v našem magazínu: