Kategorie - Recepty s rýžovou moukou

Rýžová mouka se vyrábí z bílé nebo celozrnné rýže. Tomu odpovídají i její nutriční hodnoty. V celozrnné mouce se nachází kromě sacharidů také proteiny, tuky, vitaminy skupiny B, betakaroten, vitamin D a E, draslík, fosfor, hořčík, vápník a železo.

Mouka z rýže se dobře tráví, je přirozeně bezlepková a vhodná i pro celiaky. Upravuje krevní tlak, posiluje kardiovaskulární systém, snižuje hladinu cholesterolu a zabraňuje ucpávání cév. Do svého jídelníčku ji můžete zařadit i v případě, že hubnete nebo vás trápí zhoršené trávení. Rýžová mouka má zásadité účinky a bojuje proti překyselení organismu.

Při výběru rýžové mouky dávejte raději přednost celozrnné variantě. Použijte ji k pečení chleba a dalšího pečiva, koláčů, buchet i bábovek. Jemně mletá mouka je výborná k přípravě kaše, kterou můžete dochutit ovocem, skořicí, čokoládou, oříšky nebo třeba kakaem.

Přečtěte si více v našem magazínu: