Hledáte zdravou alternativu ke klasickému pečivu? Podomácku vyrobený chléb se semínky, quinoou a dalšími pseudoobilovinami budou tou správnou volbou. Vláčný chléb s quinoou a semínky Ingredience: 1/2 hrnku quinoy v...
Kategorie - Recepty s ovesnou moukou
Ovesná mouka je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B, vitaminu E, vlákniny, fosforu, hořčíku, zinku a železa. Oproti jiným moukám má také vysoký obsah bílkovin a zdravých tuků.
Mouka z ovesných vloček je nutričně velmi bohatá a vykazuje příznivý vliv na lidské zdraví. Má protizánětlivé účinky, snižuje krevní tlak, upravuje trávení, zbavuje zácpy, vyrovnává hladinu cholesterolu i cukru v krvi a zlepšuje kvalitu pokožky. Díky vysoké sytící schopnosti je ideální při hubnutí.
Ovesnou mouku si bez problémů vyrobíte sami doma. Stačí pomlít ovesné vločky na prášek a máte hotovo. Těsto z této mouky je křehké a kvůli nízkému obsahu lepku se s ním hůře pracuje. Chuťově jsou ale jídla z ovesné mouky výborná. Hodí se do těsta na pečivo, koláče a sušenky, k přípravě sladkých i slaných kaší i k zahuštění polévek a omáček.