Kategorie - Recepty s kokosovým cukrem

Kokosový cukr je skvělou alternativou k běžným sladidlům. Díky šetrné výrobě obsahuje spoustu minerálních látek a antioxidantů. Nejvíce má zinku, železa, draslíku, hořčíku, manganu, vitaminů skupiny B a nerozpustné vlákniny.

Má antivirotické a antibakteriální účinky. Působí preventivně proti anémii, podporuje imunitní systém, zlepšuje trávení a posiluje kosti. Dělá dobře lidem s vysokým krevním tlakem a díky nízkému glykemickému indexu pomáhá i při hubnutí.

Kokosový cukr využijete do všech jídel a nápojů, kde vám chybí sladká chuť. Je na vás, zda si s ním osladíte kávu nebo čaj, přidáte ho do pečených moučníků, jogurtu, tvarohu, kaše nebo smoothie. Skvěle funguje také při zavařování.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Domácí makové loupáky

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě… Domácí loupáky s mákem Ingredience: 250 g celozrnné špaldové hladké mouky...