Kategorie - Recepty s čínským zelím

Čínské – nebo přesněji pekingské – zelí představuje snadno dostupnou zeleninu s minimem kalorií a množstvím cenných látek. Čínské zelí obsahuje především vlákninu, draslík, hořčík, fosfor, vápník, zinek, železo, selen, sodík, mangan, kyselinu listovou a pantotenovou a vitaminy A, B, C, E a K. Kromě toho je bohaté i na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny.

Kalorická hodnota čínského zelí je téměř nulová. Proto se hodí do jídelníčku i při redukčních dietách. Široké spektrum zdraví prospěšných látek podporuje obranyschopnost organismu, zlepšuje trávení a chrání naše tělo před volnými radikály. Čínské zelí má pozitivní vliv na hladinu krevního cukru, nervový systém, játra, ledviny a stav pokožky, vlasů i nehtů. Pokud si čínské zelí dopřáváte pravidelně, bojujete preventivně proti osteoporóze a kardiovaskulárním onemocněním.

Vyzkoušejte saláty z čínského zelí nebo listy poduste a podávejte jako chutnou přílohu k masu.