Kategorie - Recepty s agávovým sirupem

Sladidlo získané ze šťávy kaktusu agáve připomíná vzhledem i chutí med. Obsahuje fruktózu, vlákninu inulin, draslík, fosfor, hořčík, měď, mangan, selen, sodík, zinek, vápník a železo. Nachází se v něm také betakaroten, vitamin C, E, K a vitaminy skupiny B.

Inulin v agávovém sirupu funguje jako účinné probiotikum, a podporuje tak zdravou střevní mikroflóru. Agávový sirup má nízký glykemický index, dobře se tráví, podporuje metabolismus a činnost žlučníku. Kromě toho čistí krev a má protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Agávovým sirupem můžete osladit cokoliv. Hodí se do kaší, smoothie, müsli i sladkých dezertů. Díky vysoké sladivosti se hodí také do těsta, marmelády nebo čaje.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které...