Pravidelná zdravá strava je jedním ze stavebních kamenů úspěšného hubnutí a udržení štíhlé postavy.
Pokud nemáte čas nebo možnosti si jídlo připravovat, pak se může hubnutí zkomplikovat. Ačkoli vzniká stále více restaurací, které se specializují na zdravé vaření, je jich na trhu stále málo. A i když nějakou takovou najdete, nerespektují vaše osobní požadavky – velikost a skladbu porcí, abyste shazovali nadbytečné tuky.
Nabízí se řešení, kdy:
- Vaření neřešíte. Nemusíte jídla vymýšlet, chodit nakupovat, vařit.
- Jídelníček sestaví nutriční specialisté. Dostane jídla v takovém množství, abyste neměli hlad, ale abyste byli v kalorickém deficitu.
- Jídla vám dovezou domů / do práce. Vy si je jen ohřejete.
- Hubnete.
Jedná se o tzv. krabičkové stravování (krabičkovou dietu).
Velkou výhodou je, že jídlo „neřešíte“. Jíte, co dostanete a hubnete. Ale stejná výhoda je i lehkou nevýhodou – tím, že nad jídlem nemusíte tolik přemýšlet, se neučíte zdravým návykům. Hrozí riziko, že až s krabičkovou stravou skončíte, můžete kila nabrat zpět.
Riziko jde minimalizovat. Stačí, když budete jíst vědomě. Budete si všímat, jaká jídla vám vozí a jak na ně reaguje vaše tělo. Tímto stylem se sami budete učit, co dělá vašemu tělu dobře.