Kategorie - Recepty s olivovým olejem

Olivový olej je základem středomořské kuchyně. Obsahuje zdravé tuky, vitamin E, vitamin A, polyfenoly, antioxidanty, sodík, vápník i draslík.

Naopak neobsahuje cholesterol, a proto je vhodný i pro osoby, které bojují s jeho vyšší hladinou v krvi. Ulevuje při trávicích těžkostech, žaludečních nevolnostech i zácpě. Odstraňuje z těla toxické látky a působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem, rakovině tlustého střeva, prsu, jícnu a žaludku.

Na vaření se hodí běžný olivový olej, pro studenou kuchyni je lepší panenský. Restujte na něm maso i zeleninu, pokapejte jím salát nebo z něj připravte chutný dresink či marinádu. Velkou dobrotou jsou pak špagety aglio e olio s olivovým olejem, česnekem a chilli papričkou.

RECEPT: Zapečený květák s orientálním kořením

Milujete květák? Vyzkoušejte chuťově zajímavý a rychlý recept naší čtenářky Zuzky. Provoní váš domov exotikou, aniž byste vytáhli paty. Pečením získá květák nová chuťový rozměr – zlehka připomínající karamel. Květákové...

3 recepty z patizonu

Patizon (správně česky „patison“) dodává množství vitaminů, vlákniny i minerálů. Zároveň se pyšní nízkým obsahem kalorií. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty z patizonu podle BezHladovění. Tato lahodná zelenina je...

3 recepty ze zeleného chřestu

Chřestová sezóna je stále v plném proudu a receptů není nikdy dost. Než ale s vařením začneme, měli bychom se dozvědět, jak si v obchodě vybrat ty správné potraviny. Není na tom vůbec nic obtížného. Jak vybrat...