Losos patří se svým jemňoučkým růžovým masem k nejoblíbenějším rybám. Navíc je celoročně dostupný a neobsahuje téměř žádné kosti. Maso z lososa obsahuje cenné bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a velký podíl...
Kategorie - Recepty s lososem
Divoký aljašský losos je jedním z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin.
Omega-3 mastné kyseliny pomáhají zvyšovat imunitu, působí protizánětlivě, snižují hladinu LDL cholesterolu a krevní tlak. Zlepšují krevní oběh a funkce mozku. Snižují riziko infarktu a mozkové mrtvice. Navíc, maso z divokého aljašského lososa, obsahuje jeden z nejsilnějších antioxidantů astaxanthin.
Ovšem, není losos jako losos. Je opravdu důležité, abyste kupovali lososa, který žil ve volné v přírodě.
Losos vytváří omega-3 mastné kyseliny z potravy, kterou jí. Pokud je chován v zajetí, pak se mu této potravy nedostává. A výsledek je jasný. Jeho maso moc omega-3 mastných kyselin neobsahuje.