Kategorie - Recepty s karobem

Karob neboli svatojánský chléb je bohatý na bílkoviny, vitaminy a minerály. Najdeme v něm hlavně hořčík, fosfor, nikl, vápník, železo, vitamin A, D a vitaminy skupiny B. Obsahuje také důležité aminokyseliny a vlákninu.

Má příznivý vliv na trávení. Poradí si s těžkostmi žaludku, průjmem i zácpou. Zároveň snižuje hladinu cholesterolu v krvi a reguluje hladinu krevního cukru. Posiluje kosti a často bývá součástí doplňků stravy při osteoporóze.

V obchodech seženete karobový prášek, karobovou mouku i čokoládu. V kuchyni má široké uplatnění. Vyzkoušejte domácí čokoládu, přidejte ho do těsta na sušenky, upečte domácí müsli tyčinky, dochuťte s ním kaši nebo jogurt. Skvěle chutnají také karobové brownies, chléb nebo muffiny.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Chia pudink s banánem

Chia pudinky jsou dnes „opravdovým“ hitem. Je to něco jiného, nového, navíc zdravého a s množstvím variací. Můžete si připravit základní verzi, kterou lze libovolně doplňovat o nejrůznější dobroty. Protože je léto...