Zeleninový Boršč

Pro milovníky hutných zeleninových polévek tu je recept na bezmasý boršč. Tak jako existuje milion verzí českých bramboraček, ani boršč není výjimkou. Boršč je oblíbený pokrm především v ukrajinské a ruské národní kuchyni.

Množství1 porce

Ingredience

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 bobkové listy
 ocet dle chuti
 sůl
 pepř
 trocha rostlinného oleje
 2 l vody
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 bobkové listy
 ocet dle chuti
 sůl
 pepř
 trocha rostlinného oleje
 2 l vody

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Notes

Zeleninový Boršč
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.