BezHladovění.cz

Zeleninový Boršč

Pro milovníky hutných zeleninových polévek tu je recept na bezmasý boršč. Tak jako existuje milion verzí českých bramboraček, ani boršč není výjimkou. Boršč je oblíbený pokrm především v ukrajinské a ruské národní kuchyni.

Množství1 porce

Ingredience

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 l vody
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 l vody

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Zeleninový Boršč
Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům