Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Kari (v originále karí) je tradiční pokrm indické kuchyně. Jde o kořeněnou směs masa, ryb, zeleniny či luštěnin dušených v lahodné omáčce. Přípravu zvládnete během pár minut. Vychutnejte si toto skvělé kari z tresky k lehkému obědu či večeři!

Množství4 porce

Ingredience

 800 g tresky
 1 lilek
 250 g hnědých žampionů
 25 g zelené kari pasty
 2 chilli papričky
 2 šalotky
 40 g kvalitní sójové omáčky
 400 g kokosového mléka
 čerstvý hrášek z 10 lusků
 olivový olej
 sůl
 jarní cibulka
 šťáva z ½ limetky

Postup

1

Tresku pokrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.

5

Obojí orestujte.

6

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.

7

Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

8

Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.

9

Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

10

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.

11

Podávejte s jasmínovou rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 800 g tresky
 1 lilek
 250 g hnědých žampionů
 25 g zelené kari pasty
 2 chilli papričky
 2 šalotky
 40 g kvalitní sójové omáčky
 400 g kokosového mléka
 čerstvý hrášek z 10 lusků
 olivový olej
 sůl
 jarní cibulka
 šťáva z ½ limetky

Postup

1

Tresku pokrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.

5

Obojí orestujte.

6

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.

7

Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

8

Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.

9

Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

10

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.

11

Podávejte s jasmínovou rýží.

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.