Print Options:

Zelené kari s krůtím masem

Množství2 porce

 400 g krůtích prsou
 1 cibule
 řepkový olej
 200 ml kuřecího vývaru
 400 ml kokosového mléka
 50 g zeleného kari
 2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
 sůl
 trocha bramborového škrobu na zahuštění
 máta na ozdobení
1

Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.

2

Cibuli pokrájejte nadrobno.

3

Do hluboké pánve nalijte olej.

4

Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.

5

Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.

6

Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.

7

Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.

8

Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.

9

Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.

10

Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.

11

Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.

Nutrition Facts

porce 0