Print Options:

Zdravý dýňový koláč

Množství1 porce

 ½ kg dýně
 2 vejce
 1 bílek
 1 lžíce medu
 5 lžic jablečné nebo hruškové přesnídávky
 2 banány
 ½ lžičky drceného muškátového ořechu
 1 špetka soli
 1 lžíce drcené skořice
 kokosový tuk nebo pečicí papír
 ½ hrnku mléka
1

Dýni nakrájejte na malé kousky a uvařte do měkka ve vodě. Poté vodu slijte a dýni rozmixujte na pyré.

2

Přidejte vejce, med, jablečné pyré, na kousky pokrájené banány a mléko. Směs řádně rozmixujte a poté dochuťte připraveným kořením dle chuti.

3

Směs znovu promíchejte a poté vlijte na plech či do zapékací mísy vystlané pečicím papírem či vymazané kokosovým tukem.

4

Takto připravený koláč dejte do rozehřáté trouby na 200° C a pečte po dobu 35-40 minut tak, aby byl uvnitř stále vláčný.

5

Koláč nechejte po vyjmutí z trouby vychladnout, nejlépe chutná druhý den po odležení v chladu.