Print Options:

Zapečené těstoviny s kešu krémem a rajčaty

Množství2 porceČas přípravy7 hodinČas vaření35 minutCelkový čas7 hodin 35 minut

 4 hrsti bezlepkových těstovin
 1 hrnek kešu ořechů + 1 hrnek vody
 šťáva z ½ citrónu
 2 ½ lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 400 g rajčat
 4 lžíce 100% rajčatového protlaku
 1 lžička sušeného česneku
 1 lžička sušené bazalky
 1 lžička sušeného oregana
 špetka pepře
1

Aktivujte ořechy ve vodě alespoň po dobu 7 hodin.

2

Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.

3

Těstoviny uvařte dle návodu.

4

V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.

5

Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.

6

Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Nutrition Facts

porce 0