Print Options:

Zapečená dýně s bramborem: Zdravá příloha i hlavní chod

Množství4 porceCelkový čas50 minut

 10 středně velkých brambor
 1/2 větší dýně Hokkaido
 bílá cibule
 zeleninový vývar
 2 lžíce řepkového oleje
 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 špetka himalájské soli
 300 ml rostlinné smetany
 čerstvá i sušená směs bylinek
1

Brambory i dýni oloupejte, zalijte vroucím vývarem a vařte doměkka.

2

Uvařené brambory nakrájejte na plátky, dýni na stejně velké kousky. Vývar odložte stranou.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Zapékací mísu vytřete olejem, dno pokryjte cibulí a na ni střídavě vrstvěte brambory s dýní a bylinkami.

5

V závěru vše přelijte vývarem vyšlehaným s rostlinnou smetanou, lahůdkovým droždím a solí.

6

Brambory s dýní pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

Nutrition Facts

porce 0