Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 sůl
 pepř
 muškátový oříšek
 1 lžíce lahůdkového droždí

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 sůl
 pepř
 muškátový oříšek
 1 lžíce lahůdkového droždí

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Velikonoční nádivka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...