Velikonoční beránek zdravě

Velikonoční beránek zdravě

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.
  3. V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.
  4. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  5. Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.
  6. Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  7. Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.
  8. Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network