Nepečené vánoční kuličky z kešu oříšků

Chcete mlsat zdravěji a přitom netrávit nad vánočním cukrovím zbytečně moc času? Pak jsou nepečené kuličky tou správnou volbou. Přípravu klidně nechce až na poslední chvíli. Kombinace kešu oříšku, kakaa, kokosového oleje a agávového sirupu je naprosto dokonalá a nemusíte se bát o svou linii.

Množství24 porce

Ingredience

Na kuličky
 250 g kešu ořechů
 100 g holandského kakaa
 ¾ hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
 2 kávové lžičky mleté skořice
 špetka růžové himalájské soli
 ¾ hrnku kokosového oleje
Na obalení
 drcené kakaové boby
 strouhaný kokos
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.

2

Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.

3

Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.

4

Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.

5

Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.

6

Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.

7

Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.

8

Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.

9

Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.

10

Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

11

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na kuličky
 250 g kešu ořechů
 100 g holandského kakaa
 ¾ hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
 2 kávové lžičky mleté skořice
 špetka růžové himalájské soli
 ¾ hrnku kokosového oleje
Na obalení
 drcené kakaové boby
 strouhaný kokos

Postup

1

Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.

2

Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.

3

Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.

4

Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.

5

Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.

6

Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.

7

Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.

8

Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.

9

Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.

10

Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

11

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

Notes

Nepečené vánoční kuličky z kešu oříšků
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.