Těstoviny v rajčatové marinádě s cizrnou

Těstoviny v rajčatové marinádě s cizrnou

Ingredience

Na marinovaná rajčátka

Na cizrnovou posypku

Pokyny

  1. Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.
  2. Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
  5. Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.
  6. Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.
  7. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.
Receptová karta - Powered by WP Delicious