Lahodné těstoviny s pikantní zeleninovou omáčkou

Jste milovníci jídel, která mají říz? Pak to v kuchyni rozpalte s naším novým receptem – poctivou omáčkou z domácí zeleniny, čočky a pikantního koření.

Množství1 porce
Celkový čas1 hodina 45 minut

Ingredience

 130 g celozrnných těstovin (v receptu použity těstoviny z celozrnné hnědé rýžové mouky)
 ½ menšího hrnku zelené čočky
 ½ bílé cibule
 stroužek česneku
 ½ mrkve
 ½ kořenu petržele
 ½ plechovky krájených rajčat
 kousek bulvového celeru
  lžičky sušené papričky chipotle
  lžičky mletého koriandru
  lžičky skořice
  lžičky mleté sladké papriky
  lžičky chilli
 hrst konopných semínek
 1 lžíce lahůdkového droždí
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Čočku přeberte a na hodinu namočte.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev, celer i petržel oškrábejte a nakrájejte na malé kousky.

4

Na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a kořením.

5

Po chvilce k nim přihoďte kořenovou zeleninu spolu se slitou čočkou, vše podlijte rajčaty, dolijte vodou a duste pod pokličkou 30 minut, dokud čočka nezměkne.

6

Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu.

7

Část omáčky rozmixujte najemno, část ponechte s kousky zeleniny.

8

Uvařené těstoviny přelijte omáčkou, posypte semínky a droždím a ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 130 g celozrnných těstovin (v receptu použity těstoviny z celozrnné hnědé rýžové mouky)
 ½ menšího hrnku zelené čočky
 ½ bílé cibule
 stroužek česneku
 ½ mrkve
 ½ kořenu petržele
 ½ plechovky krájených rajčat
 kousek bulvového celeru
  lžičky sušené papričky chipotle
  lžičky mletého koriandru
  lžičky skořice
  lžičky mleté sladké papriky
  lžičky chilli
 hrst konopných semínek
 1 lžíce lahůdkového droždí

Postup

1

Čočku přeberte a na hodinu namočte.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev, celer i petržel oškrábejte a nakrájejte na malé kousky.

4

Na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a kořením.

5

Po chvilce k nim přihoďte kořenovou zeleninu spolu se slitou čočkou, vše podlijte rajčaty, dolijte vodou a duste pod pokličkou 30 minut, dokud čočka nezměkne.

6

Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu.

7

Část omáčky rozmixujte najemno, část ponechte s kousky zeleniny.

8

Uvařené těstoviny přelijte omáčkou, posypte semínky a droždím a ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Notes

Lahodné těstoviny s pikantní zeleninovou omáčkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.