Print Options:

Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem

Množství2 porce

 150 g těstovin, nejlépe celozrnných
 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (180 g)
 100 g cherry rajčátek
 200 g celých fazolových lusků (čerstvé či mražené)
 2 lžíce olivového oleje
 špetka sušeného oregana
 hrst čerstvé řeřichy
 hrst bílých i černých sezamových semínek
 sůl
1

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.

2

Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.

3

Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.

4

Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.

5

Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.

6

Přidejte orestované cherry a lusky.

7

Podle chuti osolte.

8

Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.

9

Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.

10

Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Nutrition Facts

porce 0