Lehký tatarák z červené řepy

Zvažujete odlehčení jídelníčku? Pak do něho nezapomeňte zařadit řepný tatarák. Nadupaný vitamíny, minerálními látkami a stopovými prvky zachutná i zarytým “masožroutům”.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 1 středně velká červená řepa
 ½ zralého avokáda
 1 šalotka
 1 lžíce extra panenského za studena lisovaného olivového oleje
 pár kapek jablečného octa
 pár snítek čerstvé petrželky
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Řepu uvařte doměkka.

2

Uvařenou řepu nechte vychladnout, poté ji oloupejte.

3

Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a na trošce vodě ji krátce zpěňte.

4

Vychlazenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do Vámi požadované konzistence.

5

Nakonec vše dochuťte dle potřeby a podávejte na salátovém listu s plátkem celozrnného pečiva.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 středně velká červená řepa
 ½ zralého avokáda
 1 šalotka
 1 lžíce extra panenského za studena lisovaného olivového oleje
 pár kapek jablečného octa
 pár snítek čerstvé petrželky
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Řepu uvařte doměkka.

2

Uvařenou řepu nechte vychladnout, poté ji oloupejte.

3

Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a na trošce vodě ji krátce zpěňte.

4

Vychlazenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do Vámi požadované konzistence.

5

Nakonec vše dochuťte dle potřeby a podávejte na salátovém listu s plátkem celozrnného pečiva.

Lehký tatarák z červené řepy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.