Bezhladoveni.cz

Studené gazpacho z melounu

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska. Základ tvoří zralá rajčata, paprika, salátová okurka, česnek, cibule, bazalka a kvalitní olivový olej.

Množství2 porce

Ingredience

 250 g melounu cantaloupe
 125 g zralých cherry rajčat
 100 g žluté papriky
 100 g salátové okurky
 hrst čerstvé bazalky
 hrst čerstvé petrželky
 1 stroužek česneku
 1 malá cibule
 šťáva z 1/2 citrónu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.

2

Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.

3

Vše nakrájejte na menší kousky.

4

Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.

5

Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.

6

Vše rozmixujte dohladka.

7

Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.

8

Dejte vychladit do lednice.

9

Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 250 g melounu cantaloupe
 125 g zralých cherry rajčat
 100 g žluté papriky
 100 g salátové okurky
 hrst čerstvé bazalky
 hrst čerstvé petrželky
 1 stroužek česneku
 1 malá cibule
 šťáva z 1/2 citrónu

Postup

1

Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.

2

Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.

3

Vše nakrájejte na menší kousky.

4

Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.

5

Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.

6

Vše rozmixujte dohladka.

7

Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.

8

Dejte vychladit do lednice.

9

Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Studené gazpacho z melounu

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama