Print Options:

Slzovka s krevetami a houbami

Množství2 porce

 200 g slzovky
 200 g vyloupaných krevet
 50 g sušených hub
 1 dcl bílého vína
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 1 chilli papričky
 1 kávová lžička lahůdkového droždí
 1 polévková lžíce tamari omáčky
 olivový olej
 sůl
1

Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.

3

Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.

4

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.

5

Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.

6

Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!

7

Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.

8

Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.

9

Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.

10

Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.

11

Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.

12

Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.

Nutrition Facts

porce 0