Slaný závin se špenátem a bazalkou

Slaný závin se špenátem a bazalkou

Ingredience

Pokyny

  1. Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
  3. Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
  4. Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.
  5. Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.
  6. Tofu rozdrobte na malé kousky.
  7. Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.
  8. Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.
  9. Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.
  10. Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.
  11. Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.
  12. Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.
Receptová karta - Powered by WP Delicious