Bezhladoveni.cz

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem

Tento lahodný salát musíte vyzkoušet hned z několika důvodů: Skvěle chutná, dodá vám nejhodnotnější rostlinné bílkoviny, řadu vitamínů i minerálů a v neposlední řadě je úžasně jednoduchý na přípravu.

Množství2 porce

Ingredience

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Typ jídlaStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít

reklama
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz -10 %
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz
Blendea jsou prémiové doplňky stravy ze superpotravin pro podporu vaši energie a vitality.

Zobrazit další slevové kupony →

reklama
Pošlete článek přátelům