Bezhladoveni.cz

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem

Tento lahodný salát musíte vyzkoušet hned z několika důvodů: Skvěle chutná, dodá vám nejhodnotnější rostlinné bílkoviny, řadu vitamínů i minerálů a v neposlední řadě je úžasně jednoduchý na přípravu.

Množství2 porce

Ingredience

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Typ jídlaStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem
Zuzana Veselá

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz
Naše potraviny obsahují výrazně méně cukru. Protože jejich skutečná síla spočívá v přírodní chuti. Víme, že i funkční potraviny mohou chutnat skvěle a lahodně. Při dodržení nejvyšších standardů kvality jsme dosáhli čistou chuť každé jedné Powerlogy potraviny. Doprava zdarma na všechny nákupy.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům