Rychlý salát s tuňákem, rukolou, avokádem a fazolemi

Saláty jsou velmi vděčným jídlem. Stačí několik ingrediencí, troška času a za chvíli máte na talíři plnohodnotné a zdravé jídlo. Kombinace rukoly, luštěnin, avokáda a tuňáka je chuťově velmi zajímavá. Navíc fazole obsahují nejen dostatečné množství bílkovin, ale také vápník, draslík, selen a vitamíny skupiny B.

Množství2 porce

Ingredience

 125 g čerstvé rukoly
 120 g tuňáka z konzervy
 170 ml konzerva kukuřice
 400 konzerva červených fazolí
 200 zakysané smetany
 1 avokádo
 šťáva z půlky citrónu
 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
 cherry rajčátek
 čerstvě mletý pepř
 sůl
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Rukolu pořádně omyjte a nechte okapat.

2

Dejte ji do větší mísy či rozdělte rovným dílem do 2 hlubokých talířů.

3

Zakapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem.

4

Nyní přidejte scezené fazole a kukuřici.

5

Jako další vrstvu přilijte zakysanou smetanu.

6

Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte jej na plátky.

7

Plátky avokáda posolte a opepřete a poklaďte je na smetanu.

8

Cherry rajčátka rozkrojte napůl a přidejte do salátu.

9

Nakonec přidejte scezeného tuňáka a můžete podávat.

Typ jídla
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 125 g čerstvé rukoly
 120 g tuňáka z konzervy
 170 ml konzerva kukuřice
 400 konzerva červených fazolí
 200 zakysané smetany
 1 avokádo
 šťáva z půlky citrónu
 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
 cherry rajčátek
 čerstvě mletý pepř
 sůl

Postup

1

Rukolu pořádně omyjte a nechte okapat.

2

Dejte ji do větší mísy či rozdělte rovným dílem do 2 hlubokých talířů.

3

Zakapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem.

4

Nyní přidejte scezené fazole a kukuřici.

5

Jako další vrstvu přilijte zakysanou smetanu.

6

Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte jej na plátky.

7

Plátky avokáda posolte a opepřete a poklaďte je na smetanu.

8

Cherry rajčátka rozkrojte napůl a přidejte do salátu.

9

Nakonec přidejte scezeného tuňáka a můžete podávat.

Notes

Rychlý salát s tuňákem, rukolou, avokádem a fazolemi
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.