Print Options:

Krém z celeru zjemněný smetanou

Množství4 porce

 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 1 menší bulva celeru
 1 střední brambora
 1 l vody/zeleninového vývaru
 200 ml sójové smetany
 citrónová šťáva
 sůl
 pepř
 muškátový oříšek
 sladkolistá petrželka
1

Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Zjemníme sójovou smetanou.

6

Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.

7

Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.

8

Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Nutrition Facts

porce 0