BezHladovění.cz

Krém z celeru zjemněný smetanou

V mrazech nejlépe zahřeje horká polévka. Ideálně poctivý, hustý krém ze sezónní zeleniny. K zimě patří dýně, červená řepa, batáty, mrkev, brambory i tolik diskutovaný celer.

Množství4 porce

Ingredience

 1 cibule
 1 menší bulva celeru
 1 střední brambora
 1 l vody/zeleninového vývaru
 citrónová šťáva
 muškátový oříšek
 sladkolistá petrželka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Zjemníme sójovou smetanou.

6

Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.

7

Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.

8

Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 cibule
 1 menší bulva celeru
 1 střední brambora
 1 l vody/zeleninového vývaru
 citrónová šťáva
 muškátový oříšek
 sladkolistá petrželka

Postup

1

Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Zjemníme sójovou smetanou.

6

Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.

7

Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.

8

Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Krém z celeru zjemněný smetanou
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz
Máme tu pro tebe klasické i designové kokosové misky a jiné výrobky od farmářů z Vietnamu, ručně šité, pratelné a kompostovatelné pomocníky do kuchyně i koupelny, zero waste produkty šetrné k naší planetě a přírodní kosmetiku převážně z českých luhů a hájů. Doprava Zásilkovnou při nákupu nad 499 Kč zdarma.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům