BezHladovění.cz

Špenátové lasagne pro nováčky

Špenátová verze lasagní je hotová raz dva. Na čas ani přípravu nejsou tak náročné jako klasické boloňské s mletým masem a bešamelem, ale chutnají možná ještě líp. Vyzkoušejte je!

Množství2 porce

Ingredience

 450 g listového špenátu
 200 g ricotty
 50 g parmezánu
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 muškátový oříšek
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.

3

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.

4

Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.

5

Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.

6

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

7

Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmezánu.

8

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

9

Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.

10

Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmezánem.

11

Pečeme zhruba 35 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 450 g listového špenátu
 200 g ricotty
 50 g parmezánu
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 muškátový oříšek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.

3

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.

4

Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.

5

Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.

6

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

7

Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmezánu.

8

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

9

Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.

10

Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmezánem.

11

Pečeme zhruba 35 minut.

Špenátové lasagne pro nováčky
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz
Naše potraviny obsahují výrazně méně cukru. Protože jejich skutečná síla spočívá v přírodní chuti. Víme, že i funkční potraviny mohou chutnat skvěle a lahodně. Při dodržení nejvyšších standardů kvality jsme dosáhli čistou chuť každé jedné Powerlogy potraviny. Doprava zdarma na všechny nákupy.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům