Print Options:

Cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Množství1 porce

 400 g vařené nebo konzervované cizrny
  menší dýně hokkaidó
 1 stroužek česneku
 1 lžíce tahini pasty
 1 lžíce vody
 1 lžička olivového oleje
 1 lžička citrónové šťávy
 sůl
 pepř
1

Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.

2

Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.

3

Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.

5

Pečeme přibližně 40 minut.

6

Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.

7

Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.

8

Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku.

9

Směs pořádně rozmixujeme.

10

Pomazánku dochutíme solí a pepřem.